Δωρεάν σεμινάριο – workshop κλείσε την θέση σου, πάτησε ΕΔΩ

Κάνε την διαφορά


📌Ζητήθηκε από έναν άνδρα να βάψει μια βάρκα. Έφερε το χρώμα και τις βούρτσες του και άρχισε να βάφει το σκάφος με έντονο κόκκινο χρώμα, όπως του ζήτησε ο ιδιοκτήτης.


📌Ενώ έβαφε, παρατήρησε μια μικρή τρύπα στο σκάφος, και το επισκεύασε ήσυχα. Όταν τελείωσε το βάψιμο, έλαβε τα χρήματά του και έφυγε.


📌Την επόμενη μέρα, ο ιδιοκτήτης της βάρκας τον επισκέφτηκε και του έδωσε μια ωραία επιταγή, πολύ υψηλότερη από την πληρωμή για το βάψιμο.
-Μα με πληρώσατε ήδη για το βάψιμο
-Ναι , αλλά αυτό δεν είναι για το βάψιμο. Είναι για την επισκευή της τρύπας στο σκάφος.
-Μα ήταν τόσο μικρή εξυπηρέτηση … σίγουρα δεν αξίζει να με πληρώσετε με τόσο υψηλό ποσό για κάτι τόσο ασήμαντο.
-Αγαπητέ μου φίλε, δεν καταλαβαίνεις. Άσε με να σου πω τι συνέβη: Όταν σου ζήτησα να βάψεις τη βάρκα, ξέχασα να αναφέρω την τρύπα.


📌Όταν στέγνωσε, τα παιδιά μου την πήραν και πήγαν για ψάρεμα. Δεν ήξεραν ότι υπήρχε μια τρύπα. Δεν ήμουν στο σπίτι εκείνη την στιγμή. Όταν επέστρεψα και παρατήρησα ότι είχαν πάρει τη βάρκα, ήμουν απελπισμένος γιατί θυμήθηκα ότι είχε μια τρύπα. Φαντάσου την ανακούφιση και τη χαρά μου όταν τους είδα να επιστρέφουν από το ψάρεμα.


📌Τότε, εξέτασα τη βάρκα και διαπίστωσα ότι είχες επισκευάσει την τρύπα! Καταλαβαίνεις, τώρα, τι έκανες; Έσωσες τη ζωή των παιδιών μου! Τα χρήματα δεν είναι αρκετά για να πληρώσω τη «μικρή» καλή σου πράξη.


📌Ο καθένας μας μπορεί να πάρει το δικό του μοναδικό μήνυμα μέσα από αυτήν την ιστορία. Το σίγουρο είναι ότι ακόμα και οι φαινομενικά μικρές πράξεις φέρνουν σπουδαία αποτελέσματα, στην ζωή μας, στην εργασία μας, στην επιχείρηση μας, στις σχέσεις μας.


Leave a Reply

Your email address will not be published.